Steba SV50

44990 Ft

Sous Vide rúd

Praktikus szuvid rúd, kis helyen is elfér. Állítható hőmérséklet 90°C-ig. Max 20 literes edényhez vagy tálhoz, ami min. 15cm mély. Kéken világító LCD kijelző. Állítható időzítővel. Nemesacél ház. Vízkeringető

Termék megvásárlása

Precíziós hőfok szabályozás

Könnyen hordozható

Digitális vezérlés 0,5C pontosság

Beépített keringető szivattyú

 A Steba SV50 szuvid rúd

  • Otthoni szuvidáláshoz
  • Ergonómikus
  • Lábosra csíptethető
  • max 99 órás időzítés
  • Rozsdamentes acél

 

Szeretne az éttermihez hasonló ínyenc fogásokat készíteni otthonában?
Szívesen kipróbálná, hogy milyenek a szuvidált ételek?
Remek lehetőséget biztosít erre a háztartásokban könnyen alkalmazható SV50 szuvidáló rúd.

Hallott már a szuvidált ételekről, s szívesen készítene otthonában 

Ha kipróbálná, hogy miben más egy ételt, alapanyagot szuvidálva elkészíteni, s van olyan lábosa, amire rá tudja csíptetni az SV50 készüléket, rudat, akkor e termék választásával Ön akár néhány órán belül megismerheti a szuvidált húsok omlósságát, a gyümölcsök és zöldségek intenzív ízvilágát.

A szuvidálás a vákuumozással kezdődik
Az előkészítő munkálathoz nélkülözhetetlen egy vákuumozó, vákuumfóliázó készülék, mivel az alapanyagot először is le kell vákuumoznia.
A vákuumozás követi az állandó hőmérsékletű, meleg vizes fürdő, melyet az SV50 szuvidáló rúd biztosít Önnek.
Vákuumozó készülékeket, vákuumfóliázó eszközöket itt talál

Intenzív ízvilág
Természetesen az alapanyagon is múlik, ám általánosságban elmondható, hogy a szuvidálással az alapanyagok ízvilága intenzívebbé válik. A hús pórusai a meleg fürdőben kitágulnak, levet enged, ám a vákuumzacskón belül marad, az ízek ez esetben nem elegyednek. Fűszerekkel, fűszernövényekkel történő ízesítés is természetes, ám élénk ízhatást vált ki.

Szuvidálás után magas hőfokon hirtelen átsütés
A húsok esetében fontos, hogy a szuvidálást követően még történjen meg magas hőfokon átsütés, grillezés. Ez nem csak az ízlelés, hanem a baktériummentesítés miatt fontos.
A zöldségek, gyümölcsök esetében a fertőzésveszély nem áll fenn, így az átsütés elmaradhat.
Remek gyümölcspépek, krémek készülhetnek desszertként.

Hőfok választás
Az alapanyag minősége, érettsége, vastagsága, csont tartalma befolyásolja, hogy mennyi legyen a szuvidálás hőfoka illetve időtartama. Jellemzően 55-80°C közötti hőmérséklet.
Az alapanyag mennyisége és vastagsága határozza meg az időtartamot. Ez jellemzően 1,5 -4 óra időtartam, ám csontos húsoknál egy teljes napig is eltarthat. Önnek közben azonban nincs vele gondja. Beállítja az időtartamot, s a STEBA dolgozik, melegen tart.
Nézzen meg recept javaslatokat, tesztelje ki, majd kísérletezzen saját recepteket!

Állandó hőmérsékleten tartás

A szuvidálás egyszerűsítve úgy fejezhető ki, hogy a vákuumozott élelmiszer alapanyagot meleg vízfürdőben tartjuk. A meleg vízfürdő hőmérsékleténél azonban fontos kritérium, hogy ott állandó legyen a hőmérséklet. Ahhoz, hogy a meleg víz egyenletes meleg tudjon lenni, ez annak a keringetésével oldható meg. Jellemzően az elektromos főzőedények vagy főzőlapok, melyeken a hőfok beállítható, nem képesek egyenletes hőfokon tartani a folyadékot, 2-10°C hőmérséklet ingadozás is előfordul, ezért nem megfelelőek a szuvidálásra.
Az SV50 szuvidáló rúd beépített keringető szivattyúval rendelkezik, a vizet az edényben lassan forgatni képes.

Vízfelszíni hőveszteség
A szuvidáló rúd kialakítása által a szuvidálásra használt edény nem lesz vagy nehezen lesz zárható, így az egyenletes hőfok biztosítására megoldást kell találni.
A STEBA ajánlata: a vízfelszíni hőveszteséget az SV50 rúd használatánál úgy tudja csökkenteni, ha a STEBA hőszigetelő golyókkal fedi be a vízfelszínt.

Zárt szuvidáló készülékek
Léteznek a STEBA választékában zártabb rendszerek is. Rozsdamentes acél edényhez kapcsolódik az elektronika a STEBA SV1, SV2, SV 200 típusú készülékeknél.
Öné a választás, a mobilabb háztartási változatot használná-e vagy pedig egy zártabb rendszerű, edénnyel is rendelkező változatot?

Miben különböznek
A STEBA SV1 készüléken 1°C fokonként állítható be a kívánt hőmérséklet, s nem rendelkezik keringető szivattyúval, míg nagyobb testvérei, az SV2 és SV200 modellek keringetik a vizet, ezzel jobb hatásfokot képesek elérni.
Az SV2 típusnál -az SV50hez hasonlóan – 0,5 °C-onként léptethető a kívánt hőmérséklet, az SV 200 esetében pedig a nagyobb ûrtartalom és a 0,1°C-onkénti hőmérséklet beállítás miatt profi, séfek számára is kiváló megoldást kínálunk.

Háztartási kivitel

Ha kevés a hely Önnél, s profibb szuvidáló eszközbe nem akar még beruházni, akkor otthoni használatra, háztartási szuvidolásra kiváló segítsége lehet az SV50 készülék.
Könnyen elfér akár egy fiókban, konyhaszekrényben, netán magával is tudja vinni baráti  buliba,
nyári utazásokhoz, s így otthonától távol is omlós, ízes húsokat, zöldségeket fogyaszthat.
Ha a tároláshoz helye is van, s profibb szinten, gyakran szuvidálna, akkor az SV2 vagy SV200 típusú készülékek közül válasszon inkább.

Szuvid rudat ajándékba 
Az SV50 szuvidáló rúd kiváló ajándék lehet főzni szerető, ínyenc rokonának, ismerősének, ha
tudja róla, hogy megfelelő méretű edénnyel rendelkezik, illetve szívesen fogyasztana szuvidált ételeket.

Edényre 
csíptethető
Az SV 50 egy olyan, 15 cm-nél magasabb edény falára csíptethető, ami jól megtartja, s max 20 literes űrtartalmú.

Átsütéshez STEBA grill
A szuvidált alapanyag átsütéséhez ismerje meg a STEBA elektromos grillek választékát, melyek télen-nyáron használhatók akár lakásban is. Kiváló segítséget nyújtanak a szuvidált húsok magas hőfokon történő átsütéséhez.

Recept ötletekért keresse a Bonair BG kft-t a hivatalos magyarországi STEBA forgalmazót!

Technikai adatok:
Teljesítményfelvétel:    800 W
Súlya:                               1,2 kg
Mérete:                            37,05 * 8* 10,5 cm
Anyaga:                            rozsdamentes acél + mûanyag burkolat

Garancia 2 év

Cikkszám: SB SV50 Kategóriák: ,