steba-katalog-2017-big

Gyakran Ismételt Kérdesek

Miért jó a Raclette sütő?

A raclette sütés a társas étkezés egyik formája. A sütőt az asztalra téve mindenki saját ízlésének megfelelő húst, zöldséget vagy sajtot süthet. A raclette sütő lehetőséget teremt egyszerre hús és sajt sütésére.

A nagy sütőfelületet biztosító öntvény sütőlapok megfordíthatók, így a bordázott felén, pl. hús, burgonya süthető, a sima oldalon pedig hal vagy zöldség készülhet. A kis zománcozott serpenyőkbe a sajton kívül süthető, pl. tojás is. A sütőlapok tapadásmentes alumínium öntvényből készülnek, melyek nagyon jól tartják a hőt, így az újabb adag hús rátételekor nem hűlnek vissza. A serpenyők zománcozottságának jelentősége az olvadt sajt kivételénél van, ugyanis a zománc sokkal ellenállóbb az esetleges karcolásokkal szemben.

Gőzfőző készüléket mikor érdemes használni?

Zsenge élelmiszereknél, mint pl. a zöldség (spárga, brokkoli, kel, karfiol), Szárnyas és a hal. Mivel ezen élelmiszerek nem tartalmaznak zsírt, alacsony hőmérsékleten készítendők. A párolással járó sok nedvesség meggátolja a készétel kiszáradását. Különösen sok íz, tápanyag és vitamin megmarad és az eredmény finom és vaj puha.

A Gőzsütő Steambaker használata mikor ajánlott?

A gőzzel sütés a párolás és a sütés egy kombinációja és egyesíti mindkét eljárás előnyeit.Minden ropogós, átsült és ízletes lesz, anélkül hogy kiszáradna. A tápanyagok és az ízek is megmaradnak. Míg a hagyományos sütőnél, pl. a libasültet többször meg kell öntözni, ez a sütő-pároló módszerrel nem szükséges és garantált az optimálisan átsült, finom végeredmény.

Hogy működik az SB IK100 indukció s főzőlap?

A mágneses térbe helyezett és fémből készült edényben a benne folyó örvényáramok hatására hő keletkezik, s az edény felmelegszik. Indukciós főzéskor a hő közvetlenül az edényben keletkezik, a hő legnagyobb részét az étel veszi fel és a főzőfelület csak az edénytől vesz át meleget, de gyakorlatilag hideg marad. A hálózatról felvett energia függ a főzőfelületen lévő edény méretétől, ezért amikor nincs a főzőfelületen edény, gyakorlatilag nincs teljesítményfelvétel.

Mit jelent a Low-fat technológia (alacsony zsírtartalom)?

A gondosan megválasztott sütőteljesítmény, a hatékony zsírelvezető eredményeképpen a grillezett hús lassabban kérgesedik meg, ezalatt a felesleges zsír ki sül belőle, viszont a hús nem szárad ki, ízletes és puha lesz. A kisült zsiradék nem ég, nem füsttől, hanem gyorsan távozik a zsírlevezető rendszeren a gyűjtőedénybe.

Különösen előnyös:

  • zsírosabb húsok esetén
  • fűszeres ételek sütése estén (a fűszerek nem égnek rá a sütő felületre)
  • koleszterin szegény diéta esetén ( csökken a hús zsírtartalma)
  • beltéri használat estén ( akár a nappaliban vagy a konyhában is grillezhetünk)

SectionMiért jobb az elektromos grill, mint a hagyományos faszenes?

A tökéletes grill élmény: kényelmes gyors, nem füstöl, nem kormoz. Akár az erkélyen, a konyhában vagy az irodában is grillezhet vele. A Low Fat technológiának köszönhetően még egészségesebb zsírszegény sütés. A tapadásmentes alumíniumöntvény grill lap tökéletes hő eloszlást biztosit. Tökéletesen melegít a szélén is. A sütési hőmérséklet termosztáttal szabályozható, melynek jelentősége az optimális grill élmény elérésénél mutatkozik.

A grill lap melyik részén lehet halat sütni?

A rácsos grillfelületen zsírosabb húsokat, míg a sima felületen halakat, sajtot és zöldségeket süthetünk.

Mire szolgál a VG200-nál az üveglap?

A biztonsági üveglap szabadban szélfogóként és fröccsenés gátlóként is funkcionál. Az üveglapot lehajtva is süthetünk, így inkább párolódik az étel, vastagabb húsokat célszerű lehajtott fedéllel sütni, így könnyebben átsül.

Mit kell tudni az FG65 készülékről?

A készülék a kontaktgrilleknél alacsonyabb sütési hőmérsékleten dolgozik (max. 200°C). Sütésnél a hús pórusai nem záródnak be olyan hirtelen, ezáltal a zsír távozni tud a húsból, viszont az értékes ásványi anyagok nem sülnek ki az ételből. A kifolyó zsír fröcskölését a sütőlap magas peremei gátolják meg, a zsír gyűjtésére pedig külön tálka szolgál. A Steba FG65 Low Fat Grill sütőlapjai tapadásmentes bevonattal ellátott alumínium öntvényből készülnek, melynek szerepe a hőtartásban van, rátéve a hideg pácolt húst, nem hűl le a sütőlap, ennek következtében nem ég oda az étel.

Mivel a hús mindkét oldala egyszerre sül, a sütési idő jelentősen lerövidül. Az FG65-tel csontos, vastag hús vagy zöldség sütése is lehetséges, mert a felső sütőlap alkalmazkodik a sütni kívánt étel magasságához. A Steba FG 65 Low Fat típusnál egy időzítő is található, mely jelez, ha a beállított sütési idő letelt.

Hogyan kell tisztítani a grill lapot?

Sütés befejezése után, hagyjuk kicsit kehülni a készüléket; majd papírtörlővel töröljük át a grill lapot. A tisztításhoz soha ne használjon súrolószert, vagy éles tárgyat.

Mi történik a húsból kisülő zsírral?

A készüléken található lukon keresztül a zsír vagy páclé egy gyűjtőtálba folyik. A húsból kisülő zsírral, vagy páclével kitűnő mártás készíthető a hús mellé!