
Szuvidált csirkemell
Kíváncsi az omlós csirkemell elkészítésre? Nézze meg Bereznay Tamás profi séf receptötletét! Örvendeztesse meg éhes családtagjait ezzel a ízletes étellel! Irány a konyha.
A szuvidálás egy nagyon praktikus főzési módszer, ami ma már nemcsak a séfek kiváltsága. Az otthon használatos szuvid gépekkel is mennyei finom ínyencségeket készíthet.
Hozzávalók:
• Csirkemell
• Só
• Friss koriander
• vaj
Elkészítés:
Készítse elő a csirkét sózza meg, tegye bele a vákuumzacskóba. Tehet még mellé egy kis vajat és friss fűszernövényt is. Vákuumozza le a zacskót. Használja a STEBA V6 vákuumozót, mely pillanatok alatt kiszívja a levegőt a zacskóból és lehegeszti. Innen a csirke mehet a szuvid kádba.
Nézzen körbe a STEBA szuvid készülékei között!
A csirkének kb. 65°C fokon 40 perces szuvidálási idő elegendő, hogy kellőképpen megpuhuljon.
Ha vége a szuvidálásnak, vegye ki a zacskókat a szuvid kádból és hideg vízben hűtse le. Készítsen elő egy serpenyőt és egy kis vajon pirítsa át a csirkéket.
STEBA köret tipp: Pikáns mangó saláta
Unja már a hagyományos köreteket? Legyen bátor és kísérletezzen a hozzávalókkal és az ízekkel!
Hozzávalók:
1-2 db mangó, menta, dió bele apróra vágva – ízlés szerint, 1 db közepes nagyságú vöröshagyma vagy lilahagyma, olívaolaj, méz, fehérborecet, leheletnyi chili
Elkészítése:
Az olívaolajat, a mézzel, a borecettel és egy pici sóval keverje el. A többi hozzávalót vágja fel, és keverd össze egy tálban. A szószt öntsd a mangós-hagymás keverékre. Érdemes a hűtőben egy kicsit pihentetni az elkészült salátát! A végén szórjon rá egy kis frissen vágott chilipaprikát.
Jó étvágyat!

Kíváncsi, hogy milyen készülékkel készült el ez a recept?
Az alábbi készülékeket ajánljuk ehhez a recepthez!