Steba Magyarország Steba Magyarország
  • 0
  • Termékek
    • Főzés párolás
      • Gyorsfőző, Rizsfőző
      • Szuvidolás – Sous-vide
      • Kenyérsütő
      • Aszaló
      • Olajsütő
    • Főzőlapok
      • Beépíthető főzőlap
      • Halogén főzőlap
      • Indukciós főzőlap
      • Melegen tartó
    • Grill
      • Álló grill
      • Asztali grill
      • Minigrill
      • Kontakt grill
      • Raclette grill
      • Grill tartozékok
    • Konyhai kisgépek
      • Fánksütő
      • Fagylaltgép
      • Gofrisütő
      • Gyümölcscentrifuga
      • Szendvicssütő
      • Tojásfőző
      • Turmixgép
      • Vákuum fóliázó
    • Levegő kezelés
      • Légtisztító
      • Párásító
      • Ventilátor
    • Kifutott
  • A Steba
  • Receptek
  • Hírek
  • Innováció
  • Gyik
  • Kapcsolat
press Enter to search

Indukciós főzőlap nem varázslat

By Guru on 2019-08-29

Forró víz 1 perc alatt? Ez nem varázslat. Ez a valóság. Ki ne vágyna egy olyan készülékre, mellyel gyorsan és energiatakarékosan süthet, főzhet. Az indukciós elven működő főzőlap egy fejlett technológián alapul, mely számos előnnyel kecsegteti a konyhában serénykedőket. Kipróbálná?

Az új technológia
Michael Faraday (1791-1867) angol fizikus és kémikus. Tíz év kutatómunka után 1831-ben határozta meg az elektromágneses indukció törvényeit. Az ő munkájának köszönhető, hogy ma már ezt a módszert a főzésnél is használhatjuk.

Nekünk van 3 ütős érvünk a STEBA indukciós főzőlapjai mellett. Kíváncsi rá?

1 ÉRV: Energiatakarékos és hatékony. Rövidebb főzési idő az indukciós főzőlappal
Sokkal hamarabb forr fel a víz egy indukciós főzőlapon, mint egy kerámialaposon. 80%-os hatékonysága annak köszönhető, hogy csak a speciális mágneses edény melegszik fel a hőtermelés következtében. Nincsen hőveszteség, ami természetesen azt jelenti, hogy energiatakarékos is. A főzőlap többi része, ahol nem érintkezik az edénnyel az nem meleg. Ez egyben biztonságos is.
Amire érdemes figyelni: hogy csak speciális legalább 3-5 milliméter vastagságú mágneses edényeket szabad használni a főzőfelületen! Tegye próbára meglévő edényeit! Ha a mágnes hozzátapad az aljához akkor átment a teszten. Jó tudni: a legtöbb acél és öntöttvas főzőedény alkalmas erre.

2 ÉRV: Praktikus az indukciós főzőlap
A felület nem tud annyira felmelegedni, mint más típusú főzőlapok. A főzőlapra véletlenül rákerülő étel nem ég rá a felületre, egyszerűen letakarítható. Ez egy nem éppen elhanyagolandó szempont.
A főzőfelület igazodik az edény méretéhez. Nem kell aggódnia az edény mérete miatt, a legkisebb fazekat is ráteheti a legnagyobb főzőzónára is, hőveszteség nélkül. A STEBA IK 3500 indukciós modellnek nincsen előre kialakított főzőzónái, kényelmesen rátehet egy nagyobb fazekat vagy tepsit is.

3 ÉRV: Biztonságos a főzés egy indukciós főzőlappal
A főzőlap csak ott melegszik, ahol érintkezik az edénnyel. Nincs hőveszteség és nincsen tűzveszély. Kisgyermekes családok számára ideális megoldás lehet.

A hordozható útitárs: STEBA IK50 indukciós főzőlap
Ma már többfajta indukciós főzőlap kapható. Kicsi vagy nagy, beépített vagy éppen hordozható változat. Ha még bizonytalan, hogy milyen főzőlapot vegye, akkor a kisebb és hordozható verzió ideális választás lehet a tapasztalatok megszerzéséhez.

A STEBA új IK50 indukciós főzőlapját kifejezetten kisebb lakásokba tervezték. De ha éppen ahhoz van kedve, hogy magával vigye a nyaralásra és kempingezésre, akkor ez a modell tökéletes társ lesz ebben is.

Szeretné megismerni a STEBA IK50 indukciós főzőlapot? Kattintson ide

Hogy is lehetne legjobban megismerni egy készüléket? Használat közben.
Készítsen el egy mennyei receptet az indukciós főzőlapon!

Recept javaslatunk: Cukkini fasírt indukciós főzőlapon

Hozzávalók:

  • 2 kisebb cukkini lereszelve
  • 1 kisebb édesburgonya lereszelve
  • 1 kisebb vöröshagyma reszelve
  • só, petrezselyem, fokhagyma, mentalevél, bors, olaj,
  • 1/3 csésze kukoricaliszt,
  • 1 evőkanál keményítő
  • 2 tojás Elkészítés: A cukkinit, édesburgonyát, hagymát reszelje le. Tegyen hozzá egy kicsi sót és hagyja állni. Majd nyomja ki belőle a felesleges nedvességet. Papírtörlővel kicsit törölgesse át. Egy másik tálban keverje össze a tojást a fűszerekkel, a kukoricaliszttel és a keményítővel. Keverje hozzá a már száraz lereszelt cukkini, burgonya, hagyma keveréket. Keverje össze alaposan. Vegyen elő egy serpenyőt és tegye az indukciós főzőlapra. Egy kicsit olajozza meg és egy evőkanálnyi mennyiséget tegyen a serpenyőbe és süsse szép ropogós barnára.

Tipp: Fokhagymás joghurttal tálalja.

Ismerje meg a STEBA indukciós főzőlap kínálatát!

Posted in Hírek.
Share
PreviousGrillezett garnélanyárs
NextGrillezett édeskömény

Related Posts

  • 2023-04-19

    Elektromos pizzasütő 400°C

    Háztartási pizzasütő 400°C hőmérséklettel A háztartási árammal működő sütőknél nehéz magas hőfokot elérni. Jellemzően 230-250 °C a maximális hőmérséklet az elektromos sütőkészülékeknél. A pizzasütéshez pedig magasabb hőfokra van szükség. Természetesen a fa tüzelésű kemencét elektromos árammal működővel kiváltani nem lehet, azonban a gázos opció mellett immár egy jelentős előrelépést jelent, hogy otthon 400°C-on süthetünk. STEBA …

  • 2018-11-19

    Sous Vide: A gasztronómiai élmény

    Mi az a Sous Vide? Egy gasztronómiai utazás. Egy darabka inspiráció. Egy élmény, melyben bátran szárnyalhat. Kóstoljon bele a sous vide ízvilágába! De mi is rejlik e két szó mögött?

  • 2020-02-05

    Gourmand fogások szuvid rúddal

    Örömmel próbál ki különleges ízeket? Elvárásai vannak az asztalára kerülő ételek minőségével? Az étkezés Ön szerint nemcsak egy szükséglet, hanem annál sokkal több? A szuvidálás, mint konyhai technológia már szinte mindenki számára ismert. Az oly népszerű konyhai főzőműsorok gyakori szereplői a szuvidáló készülékek. Egyáltalán nem alaptalan, hogy ilyen nagyon kedvelik a szakácsok ezt az eljárást. [...]
  • 2019-04-25

    Gőzben sütve finomabb

    Mindenki rajong az ízletes és egészséges ételekért. Az étkezés egy gasztronómiai élmény, nem egyszerűen csak egy biológiai szükséglet. Ön is így gondolja? Ma már alapelvárás, hogy az ételnek legyen színe és íze. Érezni lehessen az ételek saját ízvilágát és jellegzetes karakterét. A ropogós, intenzív ízű ételek titkos hozzávalója: a gőz. Roston sütéshez, egyszerű tepsiben sült …

  • Szervíz
  • Grill tippek
  • Szerzői jogok
  • Impresszum
  • Vásárlói vélemények
  • Adatkezelési nyilatkozat
  • Termék visszahívás
© 2025 steba.hu Minden jog fenntartva!
  • Termékek
    • Főzés párolás
      • Gyorsfőző, Rizsfőző
      • Szuvidolás – Sous-vide
      • Kenyérsütő
      • Aszaló
      • Olajsütő
    • Főzőlapok
      • Beépíthető főzőlap
      • Halogén főzőlap
      • Indukciós főzőlap
      • Melegen tartó
    • Grill
      • Álló grill
      • Asztali grill
      • Minigrill
      • Kontakt grill
      • Raclette grill
      • Grill tartozékok
    • Konyhai kisgépek
      • Fánksütő
      • Fagylaltgép
      • Gofrisütő
      • Gyümölcscentrifuga
      • Szendvicssütő
      • Tojásfőző
      • Turmixgép
      • Vákuum fóliázó
    • Levegő kezelés
      • Légtisztító
      • Párásító
      • Ventilátor
    • Kifutott
  • A Steba
  • Receptek
  • Hírek
  • Innováció
  • Gyik
  • Kapcsolat