Sajtburger
Íme a klasszikus sajtburger receptje, melynek gyermeke biztosan nem tud ellenállni! A titka, hogy a húspogácsa valódi darált húsból készül a fűszervaj pedig jó ízt ad neki és nem szárad ki.
Hozzávalók:
- 70 dkg darált bélszín v. hátszín
- 4 karika fokhagymás fűszervaj
- durva szemcséjű só
- durvára őrölt fekete bors
- 4 szelet fehér cheddar sajt
- 4 hamburgerzsemle
- salátalevél
- hagymaszeletek
- szeletelt paradicsom
- mustár, ketchup, majonéz
A húst osszuk négy részre, formáljunk gombócokat és tegyünk mindegyikbe 1-1 fűszervajat. Sózzuk, borsozzuk, utána lefedjük, és a hűtőbe tesszük.
Kapcsoljuk be a grillt. Ha már forró, tegyük rá a húsgombócokat, és újra fűszerezzük meg. Ha megfordítottuk, tegyük a sajtot a húsra, és úgy süssük a másik oldalát. A felezett zsemléket kenjük meg olvasztott vajjal és pirítsuk meg őket. Tegyük a zsemlébe a salátát, a paradicsomot, a hagymát, rá a húspogácsát, majd az ízesítőket és végül a zsemlét.
Kíváncsi, hogy milyen készülékkel készült el ez a recept?
Az alábbi készülékeket ajánljuk ehhez a recepthez!