Sörben párolt kolbász
Hozzávalók négy személyre:
- 1,5 kg nyers kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 3 csésze sör
- 1 evőkanál olaj
A tálaláshoz:
- mustár
- grillezett paprika
- grillezett hagyma
- friss kenyér
Elkészítés:
A kolbászokat szurkálja meg. A felkarikázott hagymát terítse el egy serpenyőben, tegye rá a kolbászokat és öntse le három rész sörből és egy rész vízből álló keverékkel. Tegye a tűzhelyre és lassú gyöngyözéssel 4–6 perc alatt főzze meg félig a kolbászokat. Csöpögtesse le.
A grillezőt közepes hőfokra készítse elő. Olajozza meg a rácsot és a kolbászokat, majd oldalanként 4–6 perc alatt süsse ropogósra mindegyiket.
Az elkészült kolbászokat tegye át tálra. Kínáljon mellé mustárt, paprikalekvárt (ajvárt), friss kenyeret. Ropogós zöldségeket és grillezett paprikát, hagymát is adhat mellé. Mindegyik finom.
Kíváncsi, hogy milyen készülékkel készült el ez a recept?
Az alábbi készülékeket ajánljuk ehhez a recepthez!
STEBA IK65
37990 FtSteba VG200 grillsütő
49990 Ft