Vegetáriánus kolbász
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fokhagymagerezd, apróra vágva
- 1 vöröshagyma, apróra vágva
- 1 pirospaprika, kimagozva és apróra vágva
- 400 g kidney-bab (konzerves), lecsöpögtetve, passzírozva
- 100 g friss zsemlemorzsa
- 50 g mandula, pirítva és darálva
- 50 g főtt rizs
- 50 g reszelt Gouda sajt
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál frissen vágott oregano
- só és bors
- liszt
- oliva vagy étolaj a kenéshez
Kiegészítő étkek:
- Hot-dog zsemle
- hagymakarikák átsütve
- paradicsom szeletek kissé átgrillezve
- ketchup, mustár
A fokhagymát, hagymát, a paprikát, kidney-babot, zsemlemorzsát, mandulát, rizst és a sajtot egy nagy tálban összekeverjük. A tojássárgáját és az oregánót gondosan hozzákeverjük. Sóval és őrölt borssal ízesítjük.
A masszából benedvesített kézzel hosszúkás rolókat formázunk és egy kis lisztbe forgatjuk. A kolbászkákat egy nagy tálcára tegyük és fóliázzuk le, s kb 45 percre hagyjuk állni.
Ha olyan grill készüléke van, amin nem egybefüggő tapadásmentes bevonat van, hanem rácsos, akkor egy nagy darab alufóliát olajozzon be és fektesse a grillrácsra. Erős hőmérsékleten kb negyedórát süsse, közben forgassa meg őket.
Azonnali fogyasztása ajánlott. Kiváló hot-dog zsemlével, sült hagymakarikával és grillezett paradicsommal, tetején mustár és ketchup ízesítéssel.
Kíváncsi, hogy milyen készülékkel készült el ez a recept?
Az alábbi készülékeket ajánljuk ehhez a recepthez!