400 g kidney-bab (konzerves), lecsöpögtetve, passzírozva
100 g friss zsemlemorzsa
50 g mandula, pirítva és darálva
50 g főtt rizs
50 g reszelt Gouda sajt
1 tojás sárgája
1 evőkanál frissen vágott oregano
só és bors
liszt
oliva vagy étolaj a kenéshez
Kiegészítő étkek:
Hot-dog zsemle
hagymakarikák átsütve
paradicsom szeletek kissé átgrillezve
ketchup, mustár
A fokhagymát, hagymát, a paprikát, kidney-babot, zsemlemorzsát, mandulát, rizst és a sajtot egy nagy tálban összekeverjük. A tojássárgáját és az oregánót gondosan hozzákeverjük. Sóval és őrölt borssal ízesítjük.
A masszából benedvesített kézzel hosszúkás rolókat formázunk és egy kis lisztbe forgatjuk. A kolbászkákat egy nagy tálcára tegyük és fóliázzuk le, s kb 45 percre hagyjuk állni.
Ha olyan grill készüléke van, amin nem egybefüggő tapadásmentes bevonat van, hanem rácsos, akkor egy nagy darab alufóliát olajozzon be és fektesse a grillrácsra. Erős hőmérsékleten kb negyedórát süsse, közben forgassa meg őket.
Azonnali fogyasztása ajánlott. Kiváló hot-dog zsemlével, sült hagymakarikával és grillezett paradicsommal, tetején mustár és ketchup ízesítéssel.
Kíváncsi, hogy milyen készülékkel készült el ez a recept?
Az alábbi készülékeket ajánljuk ehhez a recepthez!
A cukkini és padlizsán darabokat, a kukoricát és a gombát egy tálba tesszük. Az olajat és a citromlevet egy csészében keverje jól össze és öntse a zöldségekre. Folpack vagy alufóliával fedje le és 4 órát marinálja.
Eme töltött hot-dog ötlete Rio de Janeiro-ból származik, ahol vöröshagyma-paprika-fokhagyma keverékével töltik a virslit. Ez a recept egy átdolgozott magyarosított változat.
Ezt a csirkemellből készült grillhúst azok is imádni fogják, akik a mellhúst száraznak tartják. Ugyanis a sós pácban megőrzi a nedvességtartalmát a hús. Készíthető pulykából, karajból, de akár halból is.
Vegetáriánus kolbász
Hozzávalók 4 személyre:
Kiegészítő étkek:
A fokhagymát, hagymát, a paprikát, kidney-babot, zsemlemorzsát, mandulát, rizst és a sajtot egy nagy tálban összekeverjük. A tojássárgáját és az oregánót gondosan hozzákeverjük. Sóval és őrölt borssal ízesítjük.
A masszából benedvesített kézzel hosszúkás rolókat formázunk és egy kis lisztbe forgatjuk. A kolbászkákat egy nagy tálcára tegyük és fóliázzuk le, s kb 45 percre hagyjuk állni.
Ha olyan grill készüléke van, amin nem egybefüggő tapadásmentes bevonat van, hanem rácsos, akkor egy nagy darab alufóliát olajozzon be és fektesse a grillrácsra. Erős hőmérsékleten kb negyedórát süsse, közben forgassa meg őket.
Azonnali fogyasztása ajánlott. Kiváló hot-dog zsemlével, sült hagymakarikával és grillezett paradicsommal, tetején mustár és ketchup ízesítéssel.
Kíváncsi, hogy milyen készülékkel készült el ez a recept?
Az alábbi készülékeket ajánljuk ehhez a recepthez!
Steba PG4.3 családi kontakt grill – Made in Germany
79990 FtSteba VG200 grillsütő
56990 FtSteba VG400 elektromos BBQ grill
Related Posts
Sültpaprika-saláta
A grillezett paprika önmagában nem számít újdonságnak, de ha salátát készítünk belőle, az már biztosan különlegessé teszi. Köretként is kitűnő!
Zöldség nyárs
A cukkini és padlizsán darabokat, a kukoricát és a gombát egy tálba tesszük. Az olajat és a citromlevet egy csészében keverje jól össze és öntse a zöldségekre. Folpack vagy alufóliával fedje le és 4 órát marinálja.
Hot dog csípős paprikával és sajttal töltve
Eme töltött hot-dog ötlete Rio de Janeiro-ból származik, ahol vöröshagyma-paprika-fokhagyma keverékével töltik a virslit. Ez a recept egy átdolgozott magyarosított változat.
Sós lében pácolt csirkemell
Ezt a csirkemellből készült grillhúst azok is imádni fogják, akik a mellhúst száraznak tartják. Ugyanis a sós pácban megőrzi a nedvességtartalmát a hús. Készíthető pulykából, karajból, de akár halból is.