400 g kidney-bab (konzerves), lecsöpögtetve, passzírozva
100 g friss zsemlemorzsa
50 g mandula, pirítva és darálva
50 g főtt rizs
50 g reszelt Gouda sajt
1 tojás sárgája
1 evőkanál frissen vágott oregano
só és bors
liszt
oliva vagy étolaj a kenéshez
Kiegészítő étkek:
Hot-dog zsemle
hagymakarikák átsütve
paradicsom szeletek kissé átgrillezve
ketchup, mustár
A fokhagymát, hagymát, a paprikát, kidney-babot, zsemlemorzsát, mandulát, rizst és a sajtot egy nagy tálban összekeverjük. A tojássárgáját és az oregánót gondosan hozzákeverjük. Sóval és őrölt borssal ízesítjük.
A masszából benedvesített kézzel hosszúkás rolókat formázunk és egy kis lisztbe forgatjuk. A kolbászkákat egy nagy tálcára tegyük és fóliázzuk le, s kb 45 percre hagyjuk állni.
Ha olyan grill készüléke van, amin nem egybefüggő tapadásmentes bevonat van, hanem rácsos, akkor egy nagy darab alufóliát olajozzon be és fektesse a grillrácsra. Erős hőmérsékleten kb negyedórát süsse, közben forgassa meg őket.
Azonnali fogyasztása ajánlott. Kiváló hot-dog zsemlével, sült hagymakarikával és grillezett paradicsommal, tetején mustár és ketchup ízesítéssel.
Kíváncsi, hogy milyen készülékkel készült el ez a recept?
Az alábbi készülékeket ajánljuk ehhez a recepthez!
Ezt a csirkemellből készült grillhúst azok is imádni fogják, akik a mellhúst száraznak tartják. Ugyanis a sós pácban megőrzi a nedvességtartalmát a hús. Készíthető pulykából, karajból, de akár halból is.
Azt hiszem nem állítunk valótlant mikor azt mondjuk, hogy a magyarok igen szeretik a hagymát, bármi módon legyen is elkészítve. A grillezés egyszerű elkészítést garantál, ám a végeredmény annál fenségesebb!
A grillezés nagyon praktikus. Az elektromos grillen sütés pedig egyszerre praktikus és egyszerű. Egy grillsütőre szinte bármit rátehetünk: zöldséget, gyümölcsöt, halat… na és különféle húsokat. Vannak napok, amikor nem igazán vágyunk semmi nehéz ételre. Nem szeretnénk órákat a meleg konyhában sütögetni. Ilyenkor a legjobb megoldás, hogy elővesszük az elektromos grillsütőt és készítünk valami különlegeset, valami [...]
Vegetáriánus kolbász
Hozzávalók 4 személyre:
Kiegészítő étkek:
A fokhagymát, hagymát, a paprikát, kidney-babot, zsemlemorzsát, mandulát, rizst és a sajtot egy nagy tálban összekeverjük. A tojássárgáját és az oregánót gondosan hozzákeverjük. Sóval és őrölt borssal ízesítjük.
A masszából benedvesített kézzel hosszúkás rolókat formázunk és egy kis lisztbe forgatjuk. A kolbászkákat egy nagy tálcára tegyük és fóliázzuk le, s kb 45 percre hagyjuk állni.
Ha olyan grill készüléke van, amin nem egybefüggő tapadásmentes bevonat van, hanem rácsos, akkor egy nagy darab alufóliát olajozzon be és fektesse a grillrácsra. Erős hőmérsékleten kb negyedórát süsse, közben forgassa meg őket.
Azonnali fogyasztása ajánlott. Kiváló hot-dog zsemlével, sült hagymakarikával és grillezett paradicsommal, tetején mustár és ketchup ízesítéssel.
Kíváncsi, hogy milyen készülékkel készült el ez a recept?
Az alábbi készülékeket ajánljuk ehhez a recepthez!
Steba PG4.3 családi kontakt grill – Made in Germany
79990 FtSteba VG200 grillsütő
56990 FtSteba VG400 elektromos BBQ grill
Related Posts
Chili Burger
Hozzávalók: 200 g Bulgur 200 ml forralt víz 2 evőkanál szójaszósz 100 g kesudió 100 g mogyoró 50 g mandula 1 fokhagyma gerezd átpréselve 1 kis finomra őrölt piros paprika 1 teáskanál szárított saláta –fűszernövény keverék 1 evőkanál paradicsompüré 4 tojás
Sós lében pácolt csirkemell
Ezt a csirkemellből készült grillhúst azok is imádni fogják, akik a mellhúst száraznak tartják. Ugyanis a sós pácban megőrzi a nedvességtartalmát a hús. Készíthető pulykából, karajból, de akár halból is.
Hagyma vegyestál
Azt hiszem nem állítunk valótlant mikor azt mondjuk, hogy a magyarok igen szeretik a hagymát, bármi módon legyen is elkészítve. A grillezés egyszerű elkészítést garantál, ám a végeredmény annál fenségesebb!
Grillezett édeskömény